Oliebollen bakken! Wat een goed idee. In deze tweede lockdown zijn we weer veel thuis, de sportscholen zijn dicht en onze ondernemers in Gorinchem hebben het zwaar. Oliebollen, met ingrediënten uit Gorinchem Omdat we meer thuis zijn, kan ik wel een uitdaging gebruiken. Oliebollen dus. Een wandeling naar de binnenstad van Gorinchem, combineer ik met het kopen van de ingrediënten. Stap 1: Bij Remon van kaaswinkel Alexanderhoeve aan de Gasthuisstraat 29, haal ik de krenten voor in het beslag. En ik gooi nog veel meer in mijn mandje, maar dat is voor een andere blog. Kaasjes, noten, een worstje.. Oké, focus! Stap 2: Daarna loop ik met een omweg, via de Westwagenstraat naar de stadswallen, en zo door naar Molen Nooit Volmaakt aan de Bagijnenwal. Daar hebben ze eigen gemalen meel, maar ook andere bakproducten zoals gist. Echt alles voor de thuisbakker kun je hier vinden! Op woensdag en zaterdag zijn ze open. De molen is echt een bezoekje waard. Blijf je liever thuis? Dan zijn ze dus ook online te vinden! Stap 3: Dan nog even naar Groentenboer Goudreinet, aan Arkelstraat nummer 100, voor appels, het liefst Jonagold. Dat zijn dan toch de lekkerste! Ik shop hier meteen een maaltijd, want na het oliebollen bakken, heb ik geen zin meer om te koken. Op internet zijn er veel recepten te vinden, met en zonder krenten. Kijk bijvoorbeeld op:
Tip van de dag! Een gouden tip wilde ik jullie niet onthouden. Doop je lepel, voordat je bollen gaat maken van het beslag, in de olie. Op deze manier blijft het beslag niet aan de lepel plakken. You'll thank me later! Mocht je na het lezen van deze blog wel zin hebben in oliebollen, maar geen zin in het bakken? Bestel dan je oliebollen bij EetfeStijn (foodtruckeetfestijn.nl). Hij bakt ze iedere zaterdag vers en ze zijn heerlijk! Maar dat is mijn plan B, ik ga het dit jaar toch eerst zelf proberen. ECHT!
0 Comments
|
Geschreven door:
|